Založ si blog

Zákonník práce a kríza

No a zákonník práce? Čo je to vlastne za zákon? Čomu slúži? Komu? Vlastne ho ani netreba. Veď najlepšie odbory sú žiadne odbory. Prečo ho táto vládna garnitúra nezruší? Koho sa bojí? Veď len vtedy bude konečne čiastočne nasýtený moloch zvaný „voľný trh“.

Nuž keby voľný, tak by sa to, snáď  s určitou nad sádzkou, aj dalo prijať. Avšak vieme, že voľný trh dnes neexistuje. Je to trh mocných a mocnejších. Koľkí ľudia dnes ovládajú „voľný“ trh? Koľkí na Slovensku? Hm. Treba to zvýrazniť. Predáme. Elektrárne. Za jediný deň keď elektrina vyrobená na Slovensku prešla, po predaní, viac kilometrov ako mala zdražela na dvojnásobok. Ach, pardon. Národná bezpečnosť. Plyn, uskladnený, predtým v Slovenských zásobníkoch, nemohol slúžiť pre upokojenie plynovej krízy na Slovensku, pretože bol cudzí. Nie náš. A to za pár šupou. Ale máme lacnejšie lyžičky. Konečne sa pán Mikloš rozhýbal a zlacnel lyžičky, lebo už som si nevedel ďalej predstaviť, že naši papaláši jedia z lyžičkami za 50 centov. Vďaka pán minister. Ešte, že Vás máme.

A som nesmierne šťastný, že už konečne nebude nezamestnanosť, pretože už bude možné človeka prepustiť a zhanobiť za jednu minútu. Už ma štvalo, že samí vyslúžilci, alebo mamičky, či mladí sopliaci okupujú trhy práce. Správne, von s nimi, aby nešpatili krajinu. To tak, aby nám tu obsmŕdali tí príživníci. Neschopní. Nech idú preč do zahraničia, alebo ešte ďalej.

Ideológia peňazí a ekonomiky.

16.03.2011

Abrahám Lincoln povedal, že demokracia je vláda ľudu, prostredníctvom ľudu a pre ľud. Dnes máme „pravicovú demokraciu“ a vidíme, že je to tak. Ľud prostredníctvom ľudu vládne. No a ako to už býva, robí si príkoria. Ľud to má jednoduché, tak si to potrebuje zozložitiť. Sme absolútne zodpovední za svoju budúcnosť. Umierame pod mostmi a v bytoch z krabíc [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2179x
Priemerná čítanosť článkov: 1090x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy