Založ si blog

Ideológia peňazí a ekonomiky.

Abrahám Lincoln povedal, že demokracia je vláda ľudu, prostredníctvom ľudu a pre ľud.

Dnes máme „pravicovú demokraciu“ a vidíme, že je to tak. Ľud prostredníctvom ľudu vládne. No a ako to už býva, robí si príkoria. Ľud to má jednoduché, tak si to potrebuje zozložitiť. Sme absolútne zodpovední za svoju budúcnosť. Umierame pod mostmi a v bytoch z krabíc mocných supermarketov. Veď to len bol nezodpovedný jedinec. Kto chce kam, pomôžme mu tam. Veď on len nechcel byť úspešným. Nechcel zarábať na úkor iných. A v skľučujúcej samote pil a fajčil a žobral na fajčenie a pitie. Sviniar. Fuj. Veď máme políciu a pripravíme demokratický zákon a vyženieme ho preč, aby sme o ňom nevedeli a nevideli ho. Špina. Aj malomocných sme vyháňali za miest. A právom, boli to takí istí neschopní, nešikovní a hlúpi jedinci, ktorých spoločnosť nepotrebuje a je jej na príťaž.

Konečne demokracia a sloboda. Minule som v televízii zazrel reportáž o neskutočnej brutalite štbákov za socializmu, pretože udržiavali moc štátu strachom obyvateľstva a šikanovali sedemročného chlapca (a je o tom celý spis) za kreslenie hákových krížov na steny budov. Och, ako som si oddýchol, že dnes už také niečo neexistuje. Každý si môže kresliť čo chce a polícia ľudí nešikanuje. Ani na uliciach, ani na úradoch žiaden šikan a sme konečne slobodní ľudia.  A konečne máme právo na prácu. Síce nie, ak máme nad päťdesiat , lebo to sme už nevýkonní a taktiež nie, ak sme matkou, lebo sme nespoľahlivou. No a samozrejme nie, keď sme mladým sopliakom, ktorý zo školy ešte nič nevie. Konečne sme strojcami nášho osudu.

A konečne nás nešikanuje justícia. Zákony sú jasné a zrozumiteľné pre všetkých (až na tie, ktoré nepripravila práve táto vláda). Chránia občana – ľud a pomáhajú mu krásne a slobodne žiť. Ak má peniaze.

A konečne sa zlepšilo a skvalitnilo vzdelanie, lebo vzdelanie je budúcnosť. Áno, konečne, veď len za peniaze môže byť vzdelanie na úrovni. Už nevyhodia zo školy hocikoho, lebo potom už nedá peniaze. A konečne je vzdelanie pre každého. Kto má samozrejme peniaze. Konečne.

Hm a nedá mi nezabudnúť na to, čo pred časom povedal pán Dzurinda. On si vraj pamätá rady v čakárňach u lekára. Táto skutočnosť ma napĺňa neuveriteľným šťastím. Som rád, že už konečne má pán Dzurinda dostupnú lekársku starostlivosť a nemusí čakať ako za minulého obdobia.

A to vďaka „pravicovej, čestnej, neskorumpovanej, poctivej demokracii“. A vidíme aj to, aká je dnes lacná bytová politika. Všetci (vysokopostavení) si môžu kúpiť byt za babku. To len tí nešikovní si byty musia kupovať za milióny. Konečne je vidieť rozdiel medzi šikovnými a pracovitými a tými ostatnými. Konečne.

Že sme to a iné netušili bez našej ľudomilnej pravice. Ešte aj lyžičky boli drahé.

Zákonník práce a kríza

16.03.2011

No a zákonník práce? Čo je to vlastne za zákon? Čomu slúži? Komu? Vlastne ho ani netreba. Veď najlepšie odbory sú žiadne odbory. Prečo ho táto vládna garnitúra nezruší? Koho sa bojí? Veď len vtedy bude konečne čiastočne nasýtený moloch zvaný „voľný trh“. Nuž keby voľný, tak by sa to, snáď s určitou nad sádzkou, aj dalo prijať. Avšak vieme, že voľný [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2183x
Priemerná čítanosť článkov: 1092x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy